Centrum voor natuurgeneeswijze & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Even voorstellen:

Mijn naam is Marion Vreugdenhil. Sinds 2013 heb ik een natuurgeneeskundige praktijk aan huis eerst in Den Hoorn en sinds 2020 in 's-Gravenzande. Ik woon daar met mijn man in een vrijstaand jaren '30 huis en de praktijk is op de beneden verdieping. We hebben een grote (moes)tuin en drie volwassen (uitwonende) kinderen. Een droom is waar geworden!

Ik vind het zo bijzonder als ik mensen en dieren echt verder kan; ze mag helpen met hun balans, gezondheid of levenspad! Maar die praktijk of het centrum was er niet zomaar. Ik ben namelijk hoogsensitief, veelzijdig, ongeduldig, spiritueel en creatief. Daarnaast heb ik in mijn leven een depressie en burn-out doorgemaakt. Ook ben ik intolerant (=milde vorm van allergie) voor een aantal voedingsmiddelen en dat is soms best lastig. De verbinding en met de natuur, het beleven van de seizoenen en het ontwikkelen van het multi-dimensionale, draag ik graag over op anderen. Lang heb ik gezocht om al mijn kwaliteiten in een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning vorm te geven. Dat is gelukt en ik geef nu met veel plezier via Totaal Balans consulten, Access Bars®, Vrouwencirkels, kruidenworkshops, Zen aan Zeedagen en de Life Balance artikelen/blogs uit. Omdat ik van flinke stappen maken en de diepte induiken houd, pak ik in consulten veel tegelijk aan en kunnen mensen al vrij snel 'zelf verder'. Ook zit ik altijd vol nieuwe plannen en sta open voor wat er op mijn pad komt. Op deze website en op FB houd ik je op de hoogte.

Jarenlang heb ik gewerkt als parttime kleuterjuf op de Vrijeschool in Delft en later in Den Haag. Die antroposofische visie, als ook de liefde voor de natuur en spiritualiteit is zichtbaar in mijn manier van werken. Voor mijn ontspanning doe ik aan wandelen, tuinieren, lezen en yoga. In ons huis is een gouden vitaliser geïnstalleerd voor schoon en vitaal water. Sinds begin 2017 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik lid van de beroepsvereniging CAT. Samenwerken doe ik graag: ik ben lid van een vrouwennetwerkgroep en van Bewust Westland en hoofdorganisator van Zen aan Zee.  

Mijn kennis uitbreiden vind ik ontzettend leuk. Dat begon jaren geleden met de natuurgeneeskundige opleiding Totaal Balans op HBO-niveau. Ik volg jaarlijks diverse cursussen, inwijdingen en workshops om mijn kennis uit te breiden. In 2021 heb ik workshops gevolgd over o.m. Allergie, Immuunsysteem, Post-Covidaanpak en die voor  ooraccupunctuur staat ingepland. In 2017 heb ik een (verdiepings)cursus over kruidengeneeskunde gevolgd. De training Access Bars® heb ik vanaf juni 2018 met plezier en enthousiasme gevolgd, Bodyprocessaanvullingen gedaan en dit sluit goed aan bij Totaal Balans, het sjamanisme en de sterke energie in mijn handen. Daarnaast volg ik jaarlijks cursussen van o.m. Dorethe Lueb. Meer weten over mijn cursussen etc., lees dan verder.

    Opleidingen en cursussen

    Ik heb eind 2012 het diploma van de opleiding Totaal Balans behaald. Het is een opleiding op HBO-niveau, waar ook gevraagd wordt om aan jezelf en je eigen gezondheid te werken. De titel van mijn scriptie was 'Hoogsensitiviteit'. Een medische basisopleiding behoort tot een vast onderdeel van de opleiding en die heb ik met zeer goede cijfers afgerond. Ik ben bij hen aangesloten als erkend en gediplomeerd therapeut Totaal Balans. Van Totaal Balans heb ik de Masterclass Chakra's en Symbolen, Coderingen I en II en alle updates gevolgd. Na het Vwo heb ik Logopedie gestudeerd en de reguliere Pabo gedaan. Mede daardoor heb ik ervaring en affiniteit met leer- en gedragsproblemen bij kinderen zoals dyslexie, AD(H)D, autisme en HSK (= hoogsensitief kind). 

    Elk jaar volg ik diverse bij- en nascholingscursussen, congressen en bezoek ik collega's. Dit allemaal om mijn kwaliteiten te waarborgen. Juni 2018 heb ik Access Bars gedaan en ik ben dus officieel een Access Counsiousness Bars® Practitioner In 2017 ben ik de jaartraining Kruiden gedaan bij Kruidenkriebels. In mei 2014 heb ik - heel bijzonder - een hartinwijding van Sjamaan Dona Marquesa uit Peru gekregen, de tweede Incasjamaaninwijding kreeg ik in mei 2015 en de derde in juni 2016. Workshops die ik gevolgd heb zijn: Het Immuunsysteem, Het Endocriene Stelsel, Detoxificatie, Energie, Laaggradige ontstekingen, Diabetes en bloedsuikerspiegel en Bindweefsel, Maagcorrectie van D. Lueb bij VitOrtho en daar ook de workshops De oncologische patiënt en Darmen. In 2016 ben ik met een counselingscursus (bij Civas) gestart. Andere cursussen die ik o.m. gevolgd heb zijn: Chumpistenen (volgens de Incatraditie), de basisworkshop NLP, yoga, Reiki I, EHBO (homeopathisch & regulier), Engelenmassage, Intuïtieve ontwikkeling en div. cursussen op antroposofisch en/of spiritueel gebied.