Centrum voor natuurgeneeswijze & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Vrouwencirkels

Wil je je bewust worden van en je innerlijke, vrouwelijke energie vergroten? Of wil je meer verbinding met de aarde en op spiritueel gebied meeleven met de seizoenen? Bezoek dan een van mijn vrouwencirkels. Ik laat mij inspireren door o.m. de natuur, het jaarritme, de maan(stand), moederaarde en de verhoogde energie van de aarde. In elke cirkel is er een geleide meditatie, iets creatiefs, informatie over de maan of de jaarperiode, wordt er een orakelkaart getrokken en is er kruidenthee met iets lekkers. Ik organiseer deze cirkels in en rond mijn huis -  Huize Jagtveld - aan de Nieuwlandsedijk (bij Slag Vlugtenburg) in 's-Gravenzande. In verband met de c-regels organiseer ik cirkelworkhops en kruidenworkshops in kleine groep. Voor data en informatie zie de agenda.

Vrouwencirkels 2021:

De zomer is begonnen en zitten we nu in de rijpingsfase. We absorberen de zon - als die schijnt - en slaan de energie op zodat onze ideeën en plannen vrucht mogen dragen. Het oogsten doen we in augustus en september. 

In september vieren we de herfstequinox met een vrouwencirkel op 29 september. Het is dan Michalesfeest en oogst, moed en de herfst zijn de de thema's. Informatie over de invulling volgt. Kosten 15,- Start 10.00 (inloop 9.45 ) uur en 19.45 (inloop 19.30 uur) tot ca 12.15 en 21.45 uur.

In oktober vieren we op de 29ste Samhain en daarin eren en verbinden wij ons met onze voorouders. Samhain valt op 30 - 10 en zo heet het in de Germaanse, Druïde of heksentraditie. De sluiers zijn dan dunner tussen onze wereld en de geestelijke wereld. In de RK kerk spreekt men van Allerheiligen (30-10) en Allerzielen (1-11). 

Om nog meer licht te verspreiden is er 1x per maand op vrijdag een lichtmeditatie-verbinding bij het water. De eerst volgende is op 1 oktober en deze is van 19.30-20.30 uur. Dat betekent: ieder voor zich gaat naar het strand, de rivier of een meer met een kaars en/of fakkel en doet een lichtmeditatie (deze kun je van mij via de mail krijgen). Zelf geef ik de meditatie bij strand Vlugtenburg en deelname is gratis. 

Op zaterdag 18 september ik een Zen aan Zee Krachtdag. Het wordt een dag met: ontspanning, zen, sportieve en/of creatieve activiteiten, tijd voor jezelf en dat op mooie locaties (mijn tuin & het strand). De dag begint om 9.30 uur en duurt tot circa 16.00 uur. Er is een meditatie, 2 keuze workshops en een afsluitende zangcirkel. Daarbij krijg je in de pauzes kruidenthee, sap en versnaperingen en ook een gezonde lunch. Kosten 65,- bij inschrijving. Meer info staat op de pagina Zen aan Zee.

Data Vrouwencirkels & more:                                                                  Zaterdag 18 september Zen aan Zee Krachtdag                                                                                              Woensdagochtend (en avond) 29 september Vrouwencirkel herfstequinox & Michaelsfeest              Vrijdaochtend 29 oktober Samhain vrouwencirkel (we gedenken onze voorouders). Ms ook donderavond.

Kruidenworkshops:

Ik ben voorlopig gestopt met zelf organiseren van kruidenworkshops. Op verzoek kan ik iets voor jou en je groep/familie samenstellen. Daarbij kan ik ook naar een (jouw eigen) locatie in het Westland of Delft komen.        

Soort bijeenkomst: cirkel, meditatie of workshop

  • Tijd: 10.00, 14.00 of 19.30 uur en afsluiting rond 12.15, 16.15 of 21.45 uur
  • Plaats: Start in de Tuinkamer van de Nieuwlandsedijk 35 in ‘s-Gravenzande
  • Kosten: 10,-,15,- of 20,- te betalen na aanmelding (krijg je een mail met extra info over)
  • Aanmelding graag per mail: o.v.v. datum & tijd naar marionvreugdenhil@gmail.com

Vrouwencirkels, Zen aan Zeedagen en kruidenworkshops om zelf te boeken:

Een vrouwencirkel of natuurceremonie, maar ook een VIP Zen aan Zeedag kun je samen met vriendinnen of zussen boeken. Een cirkel past in het seizoen en voor een VIP-dag werk ik samen met yogi en collega's. Je krijgt koffie, kruidenthee, sap, iets lekkers erbij en workshops en/of massages naar keuze. De kosten liggen tussen de 15, voor een vrouwencirkel tot max 200,- voor een VIP-dag en is o.m. afhankelijk van de groepsgrootte (2 - 10).